Hedder det akvarie eller akvarium?

Hedder det akvarie eller akvarium? - TXS

Der har i mange år været heftige diskussioner om lige netop dette ord. I daglig tale siger de fleste af os jo akvarie – men er det også sådan, vi staver det? Eller skal vi skrive akvarium, når vi gerne vil søge efter det på eksempelvis Google, eller skrive om det på nettet?

For ikke så længe siden kom der en afgørelse fra dansk sprognævn, som har gjort det i orden at skrive det på begge måder. Så uanset om du skriver akvarie eller akvarium, er du altså rigtig på den.

Hvor kan jeg købe et akvarie?

Drømmer du om at eje dit eget akvarie, kan det være, du er i tvivl om, hvor du skal købe det henne. Der er heldigvis mange steder at købe et nyt akvarie, og går du til din nærmeste dyrehandler, er der gode chancer for, at du kan finde et akvarie der, der passer til dine ønsker.

Du kan med fordel også vælge at købe dit kommende akvarie online, hvis du ikke gider at køre ud at hente det et sted. Det kan også give dig mulighed for at spare penge, da der er gode chancer for, at det er billigere på nettet.

Hedder det akvarie eller akvarium - TXS

Hvad koster et akvarie?

Det kommer meget an på, hvilken form for akvarie du gerne vil have. Jo mere avanceret et akvarie du ønsker dig, eller jo større et akvarie du gerne vil eje, desto dyrere bliver det naturligvis også for dig at købe.

Der findes mange forskellige typer af akvarier, så det er ikke til at sige en bestemt pris på, hvad det koster. Du skal nok regne med at bruge minimum et par tusinde kroner, før du har et fuldt og funktionelt akvarie i din stue.

Hvor køber jeg fisk og dyr til mit akvarie?

Det kan du igen købe samme sted, som der hvor du køber dit akvarium – nemlig hos din lokale dyrehandler eller på nettet. Ja, på nettet – den er god nok. Du kan rent faktisk købe fisk til dit akvarie direkte online, for så at få dem sendt direkte hjem til din hoveddør.

Så uanset om du bare er på jagt efter et par guppyer til at begynde med, eller du gerne vil have nogle mere sjældne arter, kan det altså lade sig gøre at købe dem online. Og fiskene koster som regel ikke mere af, at du vælger at købe dem på nettet.

Vær den første til at kommentere på "Hedder det akvarie eller akvarium?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*