De sjove og smukke guppyer

De sjove og smukke guppyer TXS

Jeg elsker guppyer! Sådan er det bare 🙂 Lige siden jeg, som barn, fik mit første akvarie og de første guppyer – da har kærligheden til den lille, sjove og ofte yderst smukke fisk været stor.

Guppyer er nemme at holde

I de fleste akvarier er det nemt at holde guppyer. Selvfølgelig skal der – som i alle akvarier – være god vandkvalitet, tilpas temperatur og moderat strøm / vandbevægelse.

Store rovfisk passer bestemt ikke sammen med guppyer – med mindre guppyerne skal være foderfisk.

Akvariet til guppyer

Et akvarie til guppyer behøver ikke være mega stort, dog vil mere plads i akvariet altid give de bedste resultater for både akvariefisk og ejeren – idet mere vand (plads) giver mulighed for en bedre fauna i akvariet. Der kan med andre ord være plads til flere og bedre bakterier i akvariet. Bakterier som gavner og hjælper på miljøet (vandkvaliteten).

Jo, mindre akvariet er – jo, oftere bør man udskifte noget vand. Måske hver uge, måske hver anden uge… En 1/3 udskiftning af vandet giver godt og klart vand og så fjernes der ved vandudskiftningen en del affaldsstoffer fra akvariet.

Sæt en reminder i kalenderen, så der er styr på hvornår der skal skiftes vand. Det gør det let for dig og hjælper gevaldigt på at holde et flot akvarie.

Fodring af guppyer

Pas på med ikke at overfordre dine guppyer – ja, det gælder faktisk alle slags fisk. For meget foder i vandet giver grumset vand og mulighed for dårlig vandkvalitet, idet rigtig meget af fodret vil havne på bunden og evt. glide ned mellem sten og andet bundmateriale. Her vil fodret så ligge og rådne.

Akvariefisk – også guppyer – vil HELE TIDEN se sultne ud, det ligger i deres DNA. Pas der på med at hælde for meget foder ned til dem. Tag i stedet en fast mængde fiskefoder og se efter ca. 14 dage om kroppen på fiskene ser fin ud i størrelsen, eller om der skal skrues op eller ned for mængden.

Vær den første til at kommentere på "De sjove og smukke guppyer"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*